Bedrijfskleding is niet weg te denken in allerlei soorten werk. Het gaat er hierbij niet om dat je er netjes uitziet, maar juist om de veiligheid en het comfort van de werknemers te waarborgen. Er zijn allerlei verschillende soorten bedrijfskleding voor verschillende beroepen. Deze kleding beschermt werknemers tegen gevaarlijke situaties en zorgt ervoor dat ze goed kunnen werken. In dit artikel bespreken we verschillende soorten bedrijfskleding en waarom ze onmisbaar zijn voor allerlei banen.
Laskleding
Bij lassen is het heel heet en kunnen er vonken en spetters rondvliegen. Daarom moeten werknemers de juiste kleding dragen om zich te beschermen tegen brandwonden en andere verwondingen. Laskleding is speciale kleding die gemaakt is van hittebestendige materialen, zoals leer. Dat leer kan goed tegen vonken en hete straling. De laskleding heeft ook speciale mouwen en broeken die de blootgestelde delen van het lichaam bedekken en beschermen. Medewerkers kunnen dus veilig lassen, zonder brandwonden of andere letsels.
Vlamvertragende kleding
Op sommige werkplekken is er meer kans op brand of vlammen. Om werknemers te beschermen en het risico op letsel te verminderen, wordt vlamvertragende kleding gebruikt. Deze kleding is gemaakt van speciale materialen die geen vlam vatten en vanzelf doven. Als iemand in contact komt met vlammen, zal de vlamvertragende kleding niet branden, smelten of brandwonden veroorzaken. Vlamvertragende kleding wordt vaak gedragen in sectoren zoals de chemische industrie, de olie- en gasindustrie en de elektrische energievoorziening. Op deze manier kunnen werknemers veilig werken zonder zich zorgen te maken over vlammen of letsel.
Chemisch bestendige kleding
Voor werknemers die werken met gevaarlijke chemicaliën is chemisch bestendige kleding van cruciaal belang. Deze kleding biedt bescherming tegen blootstelling aan gevaarlijke stoffen die de huid kunnen irriteren of brandwonden kunnen veroorzaken. Chemisch bestendige kleding is gemaakt van materialen die bestand zijn tegen specifieke chemicaliën en die voorkomen dat deze door de kleding dringen. Denk hierbij aan beschermende overalls, handschoenen en laarzen om het hele lichaam te bedekken en te beschermen. Er zijn nog veel meer soorten beschermende bedrijfskleding voor verschillende sectoren. Begin nooit aan een gevaarlijke taak zonder de juiste kleding te dragen. Je wilt natuurlijk niet dat er ongelukken gebeuren.